VEMO, DA ZMOREMO

Natanko pred štirimi leti ste nam zaupali vodenje občine. In sedaj je čas za vrednotenje našega dela. Ambiciozno zastavljen program ni bil realiziran v celoti, vendar je bilo mnogo postorjenega. Ker pa imamo vizijo, izkušnje in tudi znanje, želimo ne samo nadaljevati z našim delom, temveč delati še bolje in več. V ta namen so zbrali ekipo, za katero smo prepričani, da bo kos vsem nalogam in izzivom. Mnogi od njih so se že izkazali in se bodo ponovno. Vendar je za kaj takega potrebno zaupanje Vas, spoštovane volivke in volivci. Zato Vas prosimo za podporo. Prepričani smo, da vas ne bomo razočarali!

Program za mlade

Mladi svoj prosti čas izkoriščajo za druženje s prijatelji, spoznavanje novih ljudi in predvsem za izražanje sebe - to je bistven del odraščanja. Načini, kako to počnejo, se precej razlikujejo, nekateri se ukvarjajo s športom, drugi delujejo v raznih »bendih«, delujejo pri gasilcih, se vključujejo v razna društva, klube, lahko pa se le družijo na ulici, parkih, njihovih kotičkih.

Preberi več
Komunalna infrastruktura

Komunalna infrastruktura je temelj zdravja občanov posamezne občine. Naloga vodovodnih omrežij je, da prebivalcem zagotovijo dovoljšno količino zdrave pitne vode, naloga kanalizacijskih omrežij pa je, da odvedejo odpadno vodo in jo prečistijo tako, da ne predstavlja grožnje javnemu zdravju in čistoči okolja. Ključno pri pripravi projektov pa je, da se le ti pripravijo celovito, t.j. da zajamejo vso potrebno infrastrukturo, da se območja uredijo naenkrat in jih lahko potem trideset let pustimo pri miru.

Preberi več
Pridruži se nam

Ali ste kdaj razmišljali, da bi bilo življenje na Kočevskem boljše? Ste si kdaj želeli sprememb? Verjamete, da smo sposobni več? Če ste na katero koli vprašanje odgovorili pritrdilno, potem se morate pridružiti vsak dan večji ekipi, ki pripravlja spremembe za svetlejšo prihodnost Kočevske. Vsak predlog in ideja je v naši sredini dobrodošla, saj verjamemo, da ima Kočevska veliko neizkoriščenih potencialov, predvsem med njenimi prebivalci. Zato bodite pogumni in z nami soustvarjajte novo Kočevsko!

Preberi več

Hvala za zaupanje in podporo.

Razvojna vizija

Cilj Moje Kočevske se izpred štirih let ni spremenil: občina Kočevje mora postati spodbudno gospodarsko okolje, ki bo najprej omogočilo razvoj obstoječih podjetij ter postalo atraktivno za nove investitorje v gospodarstvo. Pomembne ovire in težave, na katere smo naleteli v preteklem mandatu se nanašajo predvsem na področje velike infrastrukturne podhranjenosti in žal tudi nezavedanja razvojnih možnosti, ki jih Kočevska ponuja. Veliko energije je bilo vložene prav v to: prepričati potencialne vlagatelje, da Kočevska razpolaga z velikim razvojnim potencialom.

Preberi več