VEMO, DA ZMOREMO

Natanko pred štirimi leti ste nam zaupali vodenje občine. In sedaj je čas za vrednotenje našega dela. Ambiciozno zastavljen program ni bil realiziran v celoti, vendar je bilo mnogo postorjenega. Ker pa imamo vizijo, izkušnje in tudi znanje, želimo ne samo nadaljevati z našim delom, temveč delati še bolje in več. V ta namen so zbrali ekipo, za katero smo prepričani, da bo kos vsem nalogam in izzivom. Mnogi od njih so se že izkazali in se bodo ponovno. Vendar je za kaj takega potrebno zaupanje Vas, spoštovane volivke in volivci. Zato Vas prosimo za podporo. Prepričani smo, da vas ne bomo razočarali!

7 programskih sklopov

Predstavitev 7 programskih sklopov, za katere se zavzema dr. Vladimir Prebilič in Moja Kočevska v mandatu 2014 - 2018.

Preberi več
Kočevje, moje mesto

Mesto Kočevje ima specifične prostorske danosti in zgodovinske razmere. V mestu je veliko (premalo izrabljenih) potencialov za oblikovanje kvalitetne urbane strukture in kakovostno bivanje ter za razvoj gospodarskih in storitvenih dejavnosti (objekti kulturne dediščine, Rinža, jezero, … ). V skladu s tem je premalo izražena prepoznavnost mesta, posebej velik potencial za oblikovanje prepoznavnosti Kočevja je zgodovinsko mestno jedro, ki v mestni strukturi ni dovolj jasno izraženo.

Preberi več
Pridruži se nam

Ali ste kdaj razmišljali, da bi bilo življenje na Kočevskem boljše? Ste si kdaj želeli sprememb? Verjamete, da smo sposobni več? Če ste na katero koli vprašanje odgovorili pritrdilno, potem se morate pridružiti vsak dan večji ekipi, ki pripravlja spremembe za svetlejšo prihodnost Kočevske. Vsak predlog in ideja je v naši sredini dobrodošla, saj verjamemo, da ima Kočevska veliko neizkoriščenih potencialov, predvsem med njenimi prebivalci. Zato bodite pogumni in z nami soustvarjajte novo Kočevsko!

Preberi več

Hvala za zaupanje in podporo.

Razvojna vizija

Cilj Moje Kočevske se izpred štirih let ni spremenil: občina Kočevje mora postati spodbudno gospodarsko okolje, ki bo najprej omogočilo razvoj obstoječih podjetij ter postalo atraktivno za nove investitorje v gospodarstvo. Pomembne ovire in težave, na katere smo naleteli v preteklem mandatu se nanašajo predvsem na področje velike infrastrukturne podhranjenosti in žal tudi nezavedanja razvojnih možnosti, ki jih Kočevska ponuja. Veliko energije je bilo vložene prav v to: prepričati potencialne vlagatelje, da Kočevska razpolaga z velikim razvojnim potencialom.

Preberi več