O meni

Rojen sem 21. 5. 1974 v Ljubljani. Diplomiral sem leta 1998 na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, in sicer na dvopredmetnem programu Zgodovina in geografija. Opravil sem strokovni izpit in poučeval zgodovino ter geografijo na Osnovni šoli Ob Rinži, Osnovni šoli Zbora odposlancev in Gimnaziji Kočevje. Od leta 1997 sem bil vključen v izobraževalni proces na Ljudski univerzi Kočevje. Magistriral sem leta 2001 na obramboslovju, kjer sem kot štipendist Komisije EU preučeval konverzijo vojaških objektov v ZRN, ZDA in VB.

Po končani šoli za rezervne častnike Slovenske vojske sem leta 2002 kandidiral na listi SD, bil izvoljen kot občinski svetnik ter imenovan za predsednika Odbora za finance in gospodarstvo v Občini Kočevje. Leta 2003 me je občinski svet izvolil za prvega podžupana Občine Kočevje. Moje delo je bilo usmerjeno v izgradnjo kotlovnice na lesno biomaso in širitev daljinskega ogrevanja v Kočevju. Leta 2004 sem postal tudi podpredsednik nadzornega sveta Komunale Kočevje in bil izvoljen za predsednika nadzornega sveta Pokrajinskega muzeja Kočevje. Kot štipendist nemškega zveznega obrambnega ministrstva (štipendija Manfreda Wörnerja) sem pripravil doktorsko disertacijo z naslovom Vojaška logistika nemških oboroženih sil v II. svetovni vojni. Doktoriral sem na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani leta 2004.

Leta 2005 sem bil na kongresu SD izvoljen v predsedstvo stranke ter postal predsednik Odbora za obrambo pri SD. Istega leta me je predsedstvo SD imenovalo za osebnega svetovalca predsednika stranke Boruta Pahorja za področje notranjih zadev. Leta 2007 sem s skupino somišljenikov oblikoval Skupnost za nakup ultrazvočnega aparata, ki so ga leta 2008 prav z zbranimi donacijami tudi kupili in donirali Zdravstvenemu domu Kočevje. Od leta 2007 sem predstojnik katedre za obramboslovje na Fakulteti za družbene vede, od leta 2010 pa izredni profesor in (so)nosilec pri predmetih: Temelji EU, Vojaška zgodovina, Obramboslovna geografija, Vojaška logistika,Teorija taktike in Vojaška geografija. Do zdaj sem objavil več kot 60 različnih znanstvenih in strokovnih člankov ter knjig.

Ob delu sem tudi družinski človek, oče dveh hčera. Zaradi velike lokalne pripadnosti živim z družino v domačem Kočevju, od koder se vsakodnevno odpravljam na pot proti Ljubljani ali drugim krajem Slovenije. V prostem času rad poprimem za teniški lopar ali pa se s prijatelji, med katerimi sem bolj znan kot Vlado, pomerim na igrišču pod košem.

Spoštovane občanke, cenjeni občani! Z dovoljšnim številom glasov na lokalnih volitvah 2010 ste me izbrali za župana naše Občine, ki jo je do danes uspešno vodil. Vem, da ZMOREMO, zato pojdite na volišča 5. oktobra in obkrožite št.3 !!!!