TOMAŽ ARKO

1. Kratek življenjepis

Rodil sem se v Šalki vasi, otroštvo pa sem preživljal ob Rinži in na igriščih ob Kolodvorski ulici. Osnovno šolo in gimnazijo sem obiskoval v Kočevju. Po končani vojaški obveznosti sem se zaposlil v Ljubljanski banki Kočevje. Pred 27 leti sva si z ženo ustvarila prijeten dom v Gorenju. Sem oče dveh otrok in ponosen dedek dvema vnukoma. Poleg šole in kasneje službe sem se v mlajših letih aktivno ukvarjal z igranjem nogometa in odkar pomnim z ribolovom. Že 28 let sem predsednik Ribiške družine Kočevje.

2. Zakaj ste se odločili za kandidaturo?

Za kandidaturo sem se odločil, ker sem prepričan, da s svojimi izkušnjami pri razvijanju ribiškega turizma lahko pomagam tudi drugim, ki se ukvarjajo s turizmom v občini Kočevje.

3. Na katerem področju se nameravate najbolj angažirati?

Že leta uspešno vodim društvo, ki šteje preko 300 članov. Upravljamo z vodami kočevskega ribiškega okoliša, ki je največji v Sloveniji. Mesto Kočevje smo v vseh teh letih uspešno promovirali med domačimi in tujimi ljubitelji ribolova. Skrbimo za čistočo kočevskih voda in njenih brežin, sodelujemo z mnogimi ribiškimi družinami po Sloveniji in smo vzor odličnega sodelovanja s hrvaškimi ribiči. V svoje delo in poslanstvo, ki nam ga predpisuje država, vključujemo tudi mladino.