SARA BESAL

1. Kratek življenjepis

Po osnovni šoli sem šolanje nadaljevala na Gimnaziji Kočevje, ki sem jo leta 2016 zaključila z odliko. Sedaj sem študentka 3. letnika kineziologije na Fakulteti za šport. Od sedmega leta se aktivno ukvarjam s športom. Pričela sem s treningi triatlona, nato še ju-jitsa in lokostrelstva. Od 17 leta dalje se resneje posvečam le še ju-jitsu in ponosno zastopam slovenske barve kot stalna članica državne reprezentance. Osvojila sem naslova svetovne in evropske mladinske prvakinje, moj najvidnejši uspeh pa je drugo mesto na svetovnih igrah leta 2017. Trenutno poleg študija v Ljubljani svoje športno znanje prenašam na šolske in predšolske otroke.

2. Zakaj ste se odločili za kandidaturo?

Za kandidaturo sem se odločila, da bi vzpodbudila mlajše generacije k političnemu udejstvovanju, saj se mi zdi potrebno, da sami sodelujemo pri oblikovanju naše prihodnosti.

3. Na katerem področju se nameravate najbolj angažirati?

Zanimam se predvsem za področje promocije zdravega in aktivnega življenjskega sloga, spodbujanje športnega udejstvovanja otrok in mladine pa tudi starejših generacij, ki jih v modernem svetu informacijske tehnologije vedno bolj zaznamuje sedeč položaj in zapostavljanje športnih aktivnosti ter brezbrižnost za lastno zdravje in dobro počutje.