ROMAN HROVAT

1. Kratek življenjepis

Rodil sem se 21.04.1961, v Ljubljani. Po končani osnovni šoli  v Kočevju sem šolanje nadaljeval na letalski gimnaziji v Mostarju. Ko sem končal Letalsko vojaško akademijo, sem kot pilot opravljal službo v jugoslovanskem vojaškem letalstvu v Zadru kot inštruktor letenja pilotov letal. Na poziv Predsedstva Republike Slovenije sem med vojno za Slovenijo zapustil JLA in prestopil v TO RS. V Slovenski vojski sem služboval kot pilot helikopterja na različnih poveljniških dolžnostih in bil decembra 2013 upokojen s činom polkovnika.

2. Zakaj ste se odločili za kandidaturo?

V društvu Moja Kočevska smo zbrani ljudje, ki smo dokazali, da zmoremo in znamo delati za dobro naše lokalne skupnosti. Nismo stranka, smo ekipa entuziastov z znanjem in izkušnjami, ki sodeluje, povezuje, se dogovarja in spoštuje drugače misleče.  

V tem mandatu smo skupaj naredili ogromno. Ker imamo še veliko idej in ker verjamem, da smo jih sposobni uresničiti, sem se odločil za ponovno kandidaturo na listi Moja kočevska.

3. Na katerem področju se nameravate najbolj angažirati?

V preteklem mandatu sem bil aktiven na področju civilne zaščite in sodelovanja s krajevnimi skupnostmi. Tu se želim angažirati tudi v naslednjem mandatu.