PRIMOŽ VELIKONJA

1. Kratek življenjepis

Moja prva zaposlitev je bila leta 1996 na reševalni postaji UKC Ljubljana, čez tri leta sem bil imenovan za vodjo izmene urgentne ekipe in leta 2003 začel reševati na motorju (v začetku je bil to pilotski projekt, ki pa je uspel in prerasel v redno službo). Zato sem leta 2003 začel delati v oddelku helikopterske nujne medicinske pomoči, Čez leto dni pa sem pridobil mednarodno licenco za inštruktorja oživljanja dojenčkov, otrok in odraslih (evropski svet za reanimacijo ERC). Leto 2005 je zaznamoval dobrodelni koncert za reševalni motor, katerega organizacijo sem prevzel. Z izobraževanjem nisem zaključil, leta 2006 sem pridobil ameriško licenco za oskrbo hudo poškodovanih na terenu in istega leta prevzel vodenje reševalne službe v ZD Kočevje.

Velik del mojega življenja je sestavljen iz izobraževanja, predvsem profesionalnih prehospitalnih ekip, polprofesionalcev (gasilci, policija) in laične javnosti.

Moj hobi je glasba. Sem multiinstrumentalist in sodelujem v veliko glasbenih zasedbah (Zadnji taxi, Polona Furlan, Petra Stopar, Miha Gorše ... ) Doma imam snemalni studio, ki je odskočna deska za veliko kočevskih glasbenikov. Z ženo in dvema ljubkima hčerkama radi zahajamo v hribe, tako se vsako leto odpravimo na priljubljene slovenske gorske destinacije. Zaradi primorskih korenin obožujem testenine na tisoč in en način.

2. Zakaj ste se odločili za kandidaturo?          

Za kandidaturo na listi dr. Prebiliča sem se odločil, ker je nujen čas za korenite spremembe na našem področju. Zavzemal si bom predvsem za izgradnjo novega gasilsko reševalnega centra in urgence s heliportom. Idejne zasnove so že izdelane potrebujemo samo človeka, ki bo znal stvari povezati in izpeljati.