MILAN MLAKAR

1. Kratek življenjepis

Rodil sem se 30. maja 1950 v Mahovniku pri Kočevju. Tudi osnovno šolo sem obiskoval v Kočevju in jo leta 1964 tudi dokončal. Za eno leto sem šel na gimnazijo v Kočevju in se, po uspešno končanem prvem razredu, prešolal na 3 letno strokovno šolo v Novo Gorico. Tu sem se izučil za poklic elektromonterja. Takoj sem se zaposlil v distribucijskem podjetju Elektro Ljubljana PE Kočevje kot elektromonter.

Sam poklic ni zadostoval mojim ambicijam, zato sem se vpisal v štiriletno elektrotehniško srednjo šolo in jo uspešno dokončal. Vmes sem se poročil in odslužil vojaški rok. Po zaključku šolanja sem delo nadaljeval kot dokumentarist, kasneje, ko sem opravil potrebni strokovni izpit, pa kot odgovorni projektant distribucijskih elektrotehniških naprav. Vpisal sem študij na višji šoli za organizacijske vede v Kranju in ga uspešno končal ter napredoval do vodje razvojnega oddelka. Leta 2001 sem zasedel najvišje mesto v Distribucijski enoti  Kočevje, ki je del Podjetja Elektro Ljubljana in se kot direktor enote, po 40 letih dela, tudi upokojil. Tako sem sedaj že 8. leto v pokoju.

V prostem času se ukvarjam s planinstvom in pohodništvom, veliko sem bil na trekingih in odpravah v najvišja gorstva sveta. Tako sem bil večkrat v Himalaji, v Andih, bil sem na najvišjem vrhu Afrike Uhuru Peak v pogorju Kilimandžara. V Kirgiziji sem pri vzponu na Peak Lenin dosegel nadmorsko višino 6400 m. Seveda so mi poznana tudi gorstva v Evropi, kadar pa imam čas grem v naše slovenske gore.  V domačem planinskem društvu sem aktiven preko 20 let, večinoma sem bil načelnik gospodarskega odseka in podpredsednik društva, sedaj pa že drugi mandat tudi predsednik.

Sicer pa živim na Trati v Kočevju, v hiši, ki sva jo sezidala s soprogo Mileno. Imava hčer, ki je poročena in ima dva otroka, živijo v Ljubljani, vendar smo ostali tesno povezani.

V letu 2014 sem se na povabilo dr. Prebiliča včlanil v društvo Moja Kočevska in tudi kandidiral na listi. Kot član društva in liste skušam po potrebi in svojih zmožnostih pomagati pri delu občinskega sveta in uprave občine. Sem član Odbora za finance in gospodarstvo in član sveta CSOD Kočevje.

2. Zakaj ste se odločili za kandidaturo?

Listi Moja Kočevska sem se pridružil, ker presega ozke strankarske interese in je odprta za vse, ki jim je mar za razvoj in življenje na Kočevskem. Zaradi tega tudi kandidiram za svetnika v občinski svet.

3. Na katerem področju se nameravate najbolj angažirati?

Zanimajo me teme kot so gospodarstvo in finance ter družbeno socialno udejstvovanje, predvsem dela v društvih.