DAVID GOLE

1. Kratek življenjepis

Rojen sem leta 1994 v Ljubljani in stanujem v Kočevju. Po zelo gibalno aktivnih prvih letih življenja sem začel obiskovati osnovno šolo Ob Rinži, takrat pa sem začel tudi s treningi atletike. V šoli kot tudi na atletskih tekmovanjih sem dosegal odlične uspehe, vendar s treningi atletike prekinil proti koncu devetletke. Še pred tem sem se začel ukvarjati z gorskim kolesarstvom ter sočasno vpisal na gimnazijo v Kočevju. Leta 2010 sem osvojil naslov pokalnega prvaka v spustu, vendar zaradi spleta okoliščin leta 2011, kljub vabilu Kolesarske zveze Slovenije na Evropsko prvenstvo, prekinil s kariero. Želja do gibanja, napredka in izkazovanja zmogljivosti človeškega telesa me je pognala v fitnes center. Med srednjo šolo sem pridobil veliko delovnih izkušenj in spoznal veliko ljudi pri delu v različnih podjetjih. Gimnazijo sem uspešno zaključil in se vpisal na Fakulteto za šport – smer kineziologija. Tekom študija sem pridobil kar nekaj različnih nazivov; vaditelj fitnesa 1. stopnje, inštruktor fitnesa 2. stopnje, trener fitnesa 3. stopnje pri Fitnes zvezi Slovenije,  vaditelj pilatesa 1. stopnje pri Gimnastični zvezi Slovenije, učitelj nordijske hoje in teka 1. stopnje pri Smučarski zvezi Slovenije, certifikat za organizacijo in izvedbo funkcionalne vadbe - zdrava vadba ABC pri Športni uniji Slovenije, vaditelj rekreacije-2 2. stopnje pri Športni uniji Slovenije, certifikat kineziotapinga pri Higeji in kondicijski trener 2. stopnje na Fakulteti za šport. Začel sem se ukvarjati tudi z osebnim trenerstvom, skupinskimi vadbami, rekreacijo starejše populacije, prehranskim svetovanjem v uspešnem fitnes centru v Ljubljani. Pridobil sem pa tudi znanja klasične in športne masaže. Kot študent sem delal tudi v Domu starejših občanov Kočevje in s tem povečal spekter svojih izkušenj. Diplomiral sem leta 2017 in se v istem letu vpisal na magistrski študij kinezioterapije ter zaposlil v Zdravstvenem domu Kočevje v samostojni organizacijski enoti – Center za krepitev zdravja. Še vedno se rekreativno ukvarjam z vadbo z bremeni v fitnes centru in na prostem ter hojo v hribe. V letu 2019 bom napisal magistrsko nalogo in predvidoma nadaljeval izobraževanje v podobni smeri ter odprl svoje športno društvo za rekreacijo.

2. Zakaj ste se odločili za kandidaturo?

Ker vem, da kljub svojim letom, lahko doprinesem nekaj dobrih idej, misli in izkušenj v naš prostor. Kot veste je Moja Kočevska politično neopredeljena in s tem naredi več dobrega za širšo populacijo kot če bi v ozadju bili politični interesi. Sam se na politiko ne spoznam, sem pa sposoben kritičnega razmišljanja in znam poslušati ostale. V družbi oziroma v sodelovanju s sposobnimi posamezniki se dobro znajdem in doprinesem svoj del k dobrim rezultatom. Želim si, da bi se Kočevje še naprej tako razvijalo kot se je v zadnjih letih in da bi na tem območju zadržali veliko mladih, ker opažam, da mladi množično zapuščajo mesto in ostajajo prebivalci Kočevja samo na papirju.

3. Na katerem področju se nameravate najbolj angažirati?

Predvsem me zanima področje športa in turizma, če pa to dvoje povežemo pa dobimo vrhunsko kombinacijo za izboljšanje kvalitete življenja in prepoznavnosti naše občine. Šport in turizem sta tudi del kulture zato se bi vključeval tudi na to področje.