MILAN MLAKAR

1.Kratek življenjepis

Osnovno šolo sem obiskoval v Kočevju in jo leta 1964 tudi dokončal. Nato sem šel za eno leto v gimnazijo Kočevje, po končanem prvem razredu, sem odšel na 3 letno strokovno šolo v Novo Gorico, kjer sem se izučil za poklic elektromonterja. Takoj sem se zaposlil v distribucijskem podjetju Elektro Ljubljana PE Kočevje kot elektromonter. Sam poklic ni zadostoval mojim ambicijam, zato sem se vpisal v štiriletno srednjo šolo in jo uspešno dokončal. Vmes sem se poročil in odslužil vojaški rok. Po zaključku šolanja sem delo nadaljeval kot tehnični risar in dokumentarist, kasneje, ko sem opravil potrebni strokovni izpit, pa kot odgovorni projektant distribucijskih elektrotehniških naprav. Vpisal sem študij na višji šoli za organizacijske vede v Kranju in ga uspešno končal ter napredoval do vodje razvojnega oddelka. Leta 2001 sem zasedel najvišje mesto v Distribucijski enoti  Kočevje, ki je del Podjetja Elektro Ljubljana in se kot direktor enote, po 40 letih dela, tudi upokojil. Tako sem sedaj že 4 leto v pokoju. V prostem času se ukvarjam s planinstvom in pohodništvom, veliko sem bil na trekingih in odpravah v najvišja gorstva sveta. Tako sem bil večkrat v Himalaji, v Andih, bil sem na najvišjem vrhu Afrike Uhuru Peak v pogorju Kilimandžara. Seveda so mi poznana gorstva v Evropi, kadar pa imam čas grem v naše slovenske gore.  V domačem planinskem društvu sem aktiven preko 20 let, večinoma sem načelnik gospodarskega odseka in podpredsednik društva. Sicer pa živim na Trati v Kočevju, v hiši, ki sva jo sezidala s soprogo Mileno. Imava hčer, ki je poročena in ima dva otroka, živijo pa v Ljubljani, vendar smo ostali tesno povezani.

2. Zakaj ste se odločili za kandidaturo?

Mislim, da s svojimi dolgoletnimi izkušnjami v gospodarstvu in v prostovoljnem delu na področju planinstva, lahko nekaj doprinesem k razvoju občine.

3. Na katerem področju se nameravate najbolj angažirati?

Zanima me področje razvoja gospodarstva in turizma. Pa seveda delo raznih društev in skupin prostovoljcev.

4. Kaj dobrega počnete za vašo skupnost?

Zagotovo največ doprinesem s prostovoljnim delom na področju planinstva. Planinska postojanka »Koča pri Jelenovem studencu«, ki spada pod gospodarsko komisijo, je čudovito urejena, osebje je prijazno do vseh obiskovalcev, društvo pa je dobitnik več priznanj (družinam prijazna koča, okolju prijazna koča, najlepše urejen poslovni objekt v letu 2013). Seveda si ne lastim vseh zaslug za to stanje, pohvaliti moram tudi ostale člane društva.