TOMAŽ ARKO

1.    Kratek življenjepis

Rodil sem se v Šalki vasi, otroštvo pa sem preživljal v Kolodvorski ulici Osnovno šolo in gimnazijo sem obiskoval v Kočevju. Po končani vojaški    obveznosti sem se zaposlil v Ljubljanski banki Kočevje. Pred 24 leti sva si z  ženo ustvarila prijeten dom v Gorenju. Sem oče dveh otrok in ponosen dedi   enemu vnuku.  Poleg šole in kasneje službe sem se v mlajših letih aktivno ukvarjal z igranjem nogometa in odkar pomnim z ribolovom. Že 24 let sem predsednik Ribiške družine Kočevje.

1.    Zakaj ste se odločili za kandidaturo ?

Za kandidaturo sem se odločil, ker sem prepričan, da s svojimi izkušnjami pri razvijanju ribiškega turizma lahko pomagam tudi drugim, ki se ukvarjajo s turizmom v občini Kočevje.

2.    Na katerem področju se nameravate najbolj angažirati ?

Moj prispevek na širšem območju občine bo posvečen varovanju okolja in turizmu.

3.    Kaj dobrega počnete za vašo skupnost?

Že leta uspešno vodim društvo, ki šteje preko 300 članov. Upravljamo z vodami kočevskega ribiškega okoliša, ki je največji v Sloveniji. Mesto Kočevje smo v vseh teh letih uspešno promovirali med domačimi in tujimi ljubitelji ribolova.Skrbimo za čistočo kočevskih voda in njenih brežin, sodelujemo z mnogimi ribiškimi družinami po Sloveniji in smo vzor odličnega sodelovanja s hrvaškimi ribiči.V svoje delo in poslanstvo, ki nam ga predpisuje država, vključujemo tudi mladino.