TANJA ŠTAJDOHAR

1. Kratek življenjepis

Nižje stopnje izobraževanja sem končala v domačih krajih, v Stari Cerkvi in Kočevju gimnazijo, ter nadaljevala šolanje na biotehniški fakulteti. Ves čas šolanja sem ostajala zoisova štipendistka in aktivna plesalka v različnih kočevskih in ljubljanskih klubih ter tudi učiteljica v plesnem studiu Rusalka. V času izobraževanja na fakulteti sem bila dodatno aktivna še preko Društva študentov krajinske arhitekture, kjer smo organizirali ekskurzije, delavnice, strokovne tabore in tudi prijetna druženja. Danes pa sem poleg izdelovanja magistrske naloge aktivna pri civilni iniciativi Polepšajmo in uredimo naše Kočevje, kjer pomagam s predlogi ureditev in opozarjam na prostorske napake in možne izboljšave v mestu Kočevje.

2. Zakaj ste se odločili za kandidaturo?

Zaradi možnosti opozarjanja na pomen krajinske arhitekture pri višanju kakovosti življenja in spoznavanja ter uveljavljanja tega poklica v naši občini.

3. Na katerem področju se nameravate najbolj angažirati?

Na področju prostora (predvsem javnega) ter okolja.

4. Kaj dobrega počnete za vašo skupnost?

Aktivno sodelujem pri civilni iniciativi, kar predstavlja tedenske obveznosti, se udeležujem prostovoljnih akcij in jih tudi sama organiziram in uspešno izpeljem.