Lista moja Kočevska

Leta 2010 se je zbrala majhna skupina ljudi, ki se je spraševala podobno kot večina prebivalcev na Kočevskem; zakaj na tem koščku Slovenije nazadujemo, zakaj ni videti svetlejše prihodnosti in zakaj ni mogoče ničesar spremeniti? Razlika med to peščico in ostalimi je bila zelo pomembna. Medtem, ko so (pre)številni tovrstna vprašanja postavljali bolj kot ne retorično, se je manjšina odločila nekaj narediti! Združili so svoje znanje, energijo in motivacijo z enim samim ciljem – ljudem na volitvah ponuditi izbiro! Ekipo za spremembe. Za spremembe na bolje! Ob predstavitvi takšnega razmišljanja, so se številni nasmihali, saj v uspeh niso verjeli. Peščica pač je! Zavihali so rokave in se podali v politični spopad, ki je spominjal na biblični spopad Davida in Goljata. Slednjega je takrat predstavljal uveljavljen politik s podporo še bolj uveljavljene politične stranke in obsežnimi finančnimi in drugimi viri. Davida pa lista pod imenom Moja Kočevska. Težko je bilo takrat sestaviti listo, primanjkovalo je zaupanja, časi so bili takšni, da se ljudje niso želeli izpostavljati, saj so se bali negativnih posledic. Vendar neustrašnost omenjene peščice je obrodila sadove: zgodila se je nepričakovana in izjemna politična sprememba v naši občini. Po 16-tih letih je prišlo do zamenjave župana, lista Moja Kočevska pa je vstopila v Občinski svet. Tam takrat ni imela večine. Čeprav je poskušala oblikovati močno koalicijo, to žal ni bilo mogoče. Zakaj? Ker ni pristala na izsiljevanja in politično mešetarjenje, ki vidi oblast kot vir za zadovoljevanje lastnih interesov. Sledilo je obdobje prevlade moči opozicije, ki je imela večino, politični dialog je bil mrtev. Politične stranke so na vsak način hotele listo Moja Kočevska popolnoma onemogočiti!

Za člane liste je to pomenilo neverjetno spodbudo. Tako je iz liste nastalo društvo, ki si je zadalo pomembno nalogo z enim samim ciljem; Kočevska si zasluži drugačno vodenje, kar je možno doseči le z zagotovitvijo kakovostnih kadrov.

Danes je Moja Kočevska uspešno društvo, ki še bolj uspešno vodi Kočevsko zadnja dva mandata. Z njo so se na območje občine Kočevje vrnile vrednote kot so dostojanstvo, sodelovanje, dialog in medsebojno spoštovanje. Vse to je pomenilo nadpovprečen razvoj, ki ga potrjuje nagrada Zlati kamen za leto 2018, ki jo podelijo razvojno najbolj prodorni občini v državi. In ker Moja Kočevska želi prevzeti odgovornost tudi v prihodnje, saj se dobro zaveda nujnosti nadaljnjega razvoja, odhaja na letošnje volitve še bolj odločno in z izjemno zasedbo na svoji listi kandidatov. To so ljudje z dosežki v lastnih karierah na številnih različnih področjih. Dokazano uspešni želijo Kočevski ponuditi svoje znanje, sposobnosti, motivacijo in vizijo. Ni jih strah stopiti v prvo vrsto in ni jih strah novih izzivov. So drzni, morda včasih celo predrzni, so pogumni, skupno pa jim je to, da ljubijo Kočevsko … Skupaj dihajo kot eden, se medsebojno dopolnjujejo in spoštujejo, so ekipa z veliko začetnico.

Preberite si več o kandidatih liste Moja Kočevska.