Moja Kočevska na lokalne volitve s pomlajeno ekipo

Društvo Moja Kočevska je na konvenciji, 9. 10. 2018, v Kulturnem centru Kočevje, predstavilo listo kandidatov, ki se bodo potegovali za vstop v Občinski svet na lokalnih volitvah 2018. Ob tem je uradno svojo kandidaturo za tretji mandat v vlogi župana občine Kočevje naznanil tudi dr. Vladimir Prebilič, sicer predsednik društva in nosilec liste Moja Kočevska.

Po kratkih video predstavitvah dosežkov minulega mandata je moderatorka predstavila vsakega izmed 24 kandidatov na letošnjih volitvah. Kot zadnji je okrog 200 prisotnih občanov nagovoril tudi dr. Prebilič in že v uvodu povedal, da so se v Moji Kočevski soglasno odločili, da želijo tudi v naslednjih letih prevzeti odgovornost za vodenje občine, saj jim idej še ni zmanjkalo, medtem ko je ogromno projektov, kot tudi investicij še vedno v teku in jih želijo uspešno zaključiti. V govoru se je na kratko sprehodil čez minula dva občinska mandata in pri tem poudaril kako pomembna je tudi sestava občinskega sveta, saj je bilo delo v zadnjem mandatu precej lažje, predvsem pa plodovitejše zaradi bistevno večje konstruktivnosti svetnikov in pripravljenosti za skupno delo.

Ob tem je povabil vse člane kandidatne liste na oder in izrazil izredno zadovoljstvo nad raznolikostjo kandidatov. »Lista je uravnotežena kombinacija nekaterih izkušenih članov, ki so delovali že v prejšnjih mandatih in novih moči, ki bodo dodali svoje znanje in izkušnje,« je povedal dr. Prebilič, ki zagotavlja, da izzivov še ni zmanjkalo, ravno zato se na volitve podajajo s preprostim sloganom - Ker ZNAMO in HOČEMO.

Moja Kočevska je včeraj tudi objavila programska izhodišča za mandat 2018 - 2020, ki jih bo javnosti podrobneje predstavila tekom volilne kampanje:

 

  1. Gospodarstvo: 800 novih delovnih mest do leta 2022.
  2. Infrastruktura: prenove igrišč in cest, izgradnja kolesarskih povezav in hitri internet za vse.
  3. Turizem: podvojitev turističnega obiska in ureditev območja jezera.
  4. Šport in kultura: nagradnja infrastrukture in novi programi.
  5. Občina po meri občanov: vključevanje vseh generacij v odločanje o razvoju občine.
<< nazaj